Caltentios metode

Fra Metoder
Version fra 28. okt 2019, 17:01 af Admin (diskussion | bidrag) Admin (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)

Sundhedscheck, metode

Vi benytter en systematisk fremgangsmåde i 5 trin. Hvert trin er baseret på en checkliste og resultaterne benyttes i de følgende trin. Metoden tager udgangspunkt i Winding Stairs og på hvert niveau vurderes risici og den ønskede modenhed (dog kun en 3-trinsmodel) i relation til den eksisterende modenhed. Eventuelle forskelle danner grundlag for handlingsplanen.

Trin 1: Overblik

For at forstå virksomheden og dens situation ser vi først på organisationen, kompetencerne, styrker, svagheder, muligheder og risici (http://da.wikipedia.org/wiki/SWOT-analyse).

Trin 2: Strategisk niveau

På det strategiske niveau ser vi på mission, vision, marked (kunder, leverandører, konkurrenter), konkurrencemæssige fordele, ledelsesprocesser og strategier.

Trin 3: Taktisk niveau

På det taktiske niveau ser vi på planer, styring, målinger og korrigerende handlinger.

Trin 4: Operationelt niveau

På det operationelle niveau ser vi på kvalitetsstyring, produktivitetsstyring, fleksibilitet (reaktionsevne) og kunderelationer.

Trin 5: Handlingsplan

Baseret på resultaterne fra trin et til fire udarbejdes en handlingsplan baseret på principperne for forandringsledelse. Handlingsplanen vil typisk være opdelt i faser (road map) hvor kun de(n) første er detaljeret.